Koekje uit Amsterdam

Productieproces

Koekje-uit-amsterdam heeft met zorg een bakkerij uitgekozen voor haar product. De bakker van onze keus gebruikt alleen de beste natuurlijke grondstoffen en dat proef je!

De bakkerij voldoet aan alle hygieneeisen en gaat verantwoord om met het milieu. Men tracht bovendien de impact van de bedrijfsactiviteiten op het milieu tot een minimum te beperken en dat vinden wij belangrijk.

Informatie door de bakker gegeven:

Productielijnen worden zo opgezet dat de kans op afkeur minimaal is. Koekjes die niet voldoen aan de kwaliteitsvereisten (met name door breuk) worden vermalen en hergebruikt om zo enige voedselverspilling tegen te gaan.

Een bewust energieverbruik is ingebed in de bedrijfsvoering. We hanteren het Alara-principe (= as low as reasonably achievable) en gebruiken 100% groene stroom waarvan 70% lokaal wordt geproduceerd. Onze gasovens maken gebruik van duurzaam biogas.

We gebruiken zoveel mogelijk lokaal geproduceerde grondstoffen die door lokale leveranciers geleverd worden. We beperken het aantal leveranties door inkopen in zo groot mogelijke aantallen te doen.

De eigen bezorgdienst naar klanten wordt zo efficiënt mogelijk ingepland om het aantal gereden kilometers te beperken.

We ontmoedigen klanten, die via een pakketdienst bevoorraad worden, om kleine aantallen af te nemen. Vanaf een bepaald volume worden klanten beloond met een extra korting.

Afval wordt, waar mogelijk, gescheiden ingezameld en aangeboden aan recyclingbedrijven. Er worden geen genetisch gemodificeerde grondstoffen ingezet (non-GMO).

Om koekjes individueel te verpakken gebruiken we transparante folie, zonder milieubelastende bedrukking en coating. Om het gebruik van onverpakte koekjes te stimuleren worden deze tegen een lagere stukprijs aangeboden.

Wij kopen onze kartonverpakkingen bij leveranciers die gecertificeerd zijn door de Chain of Custody (FSC®, PEFC en SFI), waaronder de FSC (Forest Stewardship Council). FSC is een wereldwijde, niet op winst gerichte organisatie die zich inzet voor wereldwijd verantwoord bos- en woudbeheer.