Koekje uit Amsterdam

Productieproces

Koekje-uit-amsterdam heeft met zorg een bakkerij uitgekozen voor haar product. De bakker van onze keus gebruikt alleen de beste natuurlijke grondstoffen en dat proef je!

De bakkerij voldoet aan alle hygieneeisen en gaat verantwoord om met het milieu. Men tracht bovendien de impact van de bedrijfsactiviteiten op het milieu tot een minimum te beperken en dat vinden wij belangrijk.

Informatie door de bakker gegeven:

Productielijnen worden zo opgezet dat de kans op afkeur minimaal is. Koekjes die niet voldoen aan de kwaliteitsvereisten (met name door breuk) worden vermalen en hergebruikt om zo enige voedselverspilling tegen te gaan.

Een bewust energieverbruik is ingebed in de bedrijfsvoering. We hanteren het Alara-principe (= as low as reasonably achievable) en gebruiken 100% groene stroom waarvan 70% lokaal wordt geproduceerd. Onze gasovens maken gebruik van duurzaam biogas.

Wij kopen onze kartonverpakkingen bij leveranciers die gecertificeerd zijn door de Chain of Custody (FSCĀ®, PEFC en SFI), waaronder de FSC (Forest Stewardship Council). FSC is een wereldwijde, niet op winst gerichte organisatie die zich inzet voor wereldwijd verantwoord bos- en woudbeheer.